De waarde ‘Trots’!

De waarde 'Trots!'

Trots is een waarde. Of is het meer het gevoel?

Toen ik trouwde heb ik bewust mijn meisjesnaam gehouden, Wassing, omdat ik trots was en nog steeds ben op mijn inmiddels 27 jaar geleden overleden vader. Ja ik wil graag herkend worden als de dochter van Theo Wassing. En logisch, dat gebeurt tegenwoordig steeds minder.

Toen ik 28 jaar was en werkzaam was bij een evenementenorganisatiebureau viel mijn oog op een evenement in De Kuip (Rotterdam) wat voor die tijd fenomenaal was! Ik kende de organisatoren niet maar was ‘plaatsvervangend’ trots. Bij deze organisatie wilde ik horen. En zo geschiedde.

Trots is een motor om ergens voor te gaan. Dat geldt niet alleen voor mij. Wanneer je goed luistert naar de mensen om je heen, raken trots en passie elkaar. En volgens mij kom je dan uit bij de waarden van waaruit iemand handelt. Dus niet onbelangrijk als het gaat om resultaatgericht handelen.

Wanneer een organisatie langdurig slecht in het nieuws komt of geschaad wordt door verkeerd of ondoordacht handelen dan raakt dat met name de gemotiveerde medewerker. Trots en vertrouwen komen dan in het geding.

Wanneer het roer dan om moet door middel van veranderprocessen of training / coaching dan is de vraag die vooraf gaat aan ‘Wat gaan we doen’?, de vraag ‘Wat heb jij nodig om er volledig voor te gaan’? ‘Wanneer ben jij trots op je organisatie, je team en jezelf’? ‘En wat voor marge heb je wanneer de organisatie waarin je werkt hier niet voor 100% in mee kan gaan?”

Aandacht voor de motor die ons drijft, onze waarden, om vervolgens gewenst gedrag (resultaatgericht gedrag) te realiseren!

Bedankt pap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *