Over mij

Ingrid Wassing
wats-up?

In vijfentwintig jaar ben ik een ervaren ont-wikkelaar geworden. Ik ben geschoold en geïnspireerd door de Hogere Hotelschool, de School voor Coaching, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Conflictcoaching, Transactionele Analyse, lichaamswerk, Merkivah, yoga, de Beweging van Barmhartigheid en Curaçao. En door de mensen die ik overal ontmoet.

Het blijft elke keer weer de kunst van het loslaten van wat ik weet en het openstaan voor wat er is. Elke vraag, elke opdracht heeft haar specifieke betekenis. Als ik mij verbonden weet met de vraag van het individu, het team, de collega’s, de maatschap, de afdeling dan wordt de passende aanpak duidelijk. Contact van mens tot mens met alle eigenaardigheden die we met ons meedragen is de basis voor mij.

Leer een beetje over mij

Stel dat we samen gaan lopen op jouw of jullie pad. Dan wil ik je leren kennen. En is het ook belangrijk dat je mij leert kennen. Dat je mijn inspiratiebronnen kent die bijdragen aan wie ik nu ben.

Sinds mijn burn-out in 2003 ben ik yoga gaan doen. Om rust te vinden, balans te vinden in spanning en ontspanning en aandacht te hebben voor mezelf. Niet voor mijn prestaties (al moet ik eerlijk bekennen dat ik wel eens met de tranen in mijn ogen op mijn matje lig omdat de oefening niet tot fysieke prestatie leidt) maar om mijn grenzen tegen te komen en deze te erkennen voor dat moment. Erkennen van je eigen kunnen en beperkingen.

Yoga
Relativeringsvermogen en humor zijn soms helend voor mij.
..........
..........

De wereld maakt dat ik soms verward raak. Het dualisme wat zich zo nu en dan duidelijk laat zien of voelen zaait verwarring als het gaat om keuzes maken. Dit kan gaan over de keuze of je wel of niet naar een feest wilt gaan (er is een innerlijke stem die zegt ‘ga plezier maken’ en er is ook een stem die zegt ‘neem je rust nou eens’). 

Dit kom ik ook tegen in de ontmoeting met iemand of als het gaat om goed en kwaad, als het gaat om gaan of blijven, waar of niet waar. Als het gaat om mezelf waarderen. Ik ben er inmiddels aan gewend, accepteer dat er veel invalshoeken zijn om naar iets of iemand te kijken. En probeer, zonder oordeel en vanuit het hart, te kiezen. Als ik al een keuze zou moeten maken…

Mijn werk is een inspiratiebron. Niet alleen in de vorm van ont-wikkelaar. Ook in de vorm van vrijwilliger. Ik kom er niet omheen, het komt op mijn pad. En op een gegeven moment weten ze mij ook te vinden. Het is heerlijk om nu te werken met statushouders. 

Ik ondersteun het project TeamUp van Warchild, Save the Children en Unicef. Speel met kinderen op een AZC en op een basisschool bij mij in de buurt. Ik ben inmiddels de vriendin geworden binnen een gezin uit Syrië. Lang gezocht wat ik hier nu precies kon doen want er zijn al veel instanties betrokken bij deze gezinnen. 

Uiteindelijk bedacht ik dat ik er enkel een keer in de week hoef te zijn. Om naar iedereen te luisteren, te lachen en soms een helpende hand uit te steken.

Waar word jij blij van?
Waar word jij blij van?